Övriga tjänster

Formsprutning

Vakuumgjutning

Fräsning

Formsprutning

Vi erbjuder även tillverkning av formsprutade detaljer. Vi kan förse er med volymer alltifrån några enstaka detaljer upp till tiotusentals detaljer. Verktygen är gjorda i olika stållegeringar beroende på antalet detaljer ni behöver. Verktygen anpassas utifrån de ytor, krav och specifikationer ni har.

Det finns generellt många olika material att välja på. Leveranstiden är normalt 3-4 v för första utfallsprovet.

Vakuumgjutning

För mindre serier erbjuder vi vakuumgjutna detaljer i PUR. Produktionen börjar med en fräst eller printad master som förses med ytor utifrån er kravspecifikation. Mastern gjuts av i ett silikonverktyg som brukar hålla för 15-25 detaljer. Materialval och geometrisk form avgör livslängden på verktygen.

De flesta material kan simuleras i PUR-gjutning. Detaljerna kan lackeras eller färgas in beroende på era krav. Normal leveranstid är 9-18 dagar beroende på komplexitet och antal.

Fräsning/CNC-bearbetning

Vi bearbetar fram detaljer i 3-, 4-, och 5-axliga maskiner. Fräsning/svarvning sker i de vanligaste plasterna och metallerna. Då CNC-bearbetade detaljer ofta kan bearbetas fram i rätt material gör det att prov/utvärdering kan bli mycket verklighetstrogna.

När man fräser fram detaljer kan man generellt ställa högre toleranskrav. Detaljerna kan poleras, lackeras utifrån era önskemål.

 

Om addema

addema är en global leverantör av detaljer tillverkade genom additiv tillverkning och 3D printing i Stockholm och Göteborg.

Vårt fokus ligger på att erbjuda våra kunder service och kvalitet av yttersta klass. Tveka inte att kontakta oss gällande additiv tillverkning.