Formsprutning

Lättare arbete med formsprutning

Vi på Addema erbjuder även tillverkning av formsprutade detaljer. Vi kan förse er med volymer alltifrån några enstaka detaljer upp till tiotusentals detaljer. Verktygen är gjorda i olika stållegeringar beroende på antalet detaljer ni behöver. Verktygen anpassas utifrån de ytor, krav och specifikationer ni har.

Formsprutning är ett sätt för att framställa olika plastdetaljer som främst är känd för att användas i samband med bearbetning av termoplaster men med den nya teknologin som vi idag har så kan det även appliceras på härdplaster, elaster och termoelaster. Det finns även möjlighet att använda alla de vanliga plastmaterial som då bearbetas med hjälp av formsprutning som gör var detalj unik.

Fördelar med formsprutning

Så, varför borde ni använda er av formsprutning? Jo, det är väldigt ofta det bättre alternativen när det gäller att producera en större volym av produkten som även ska ha komplicerade detaljer. Det är viktigt för oss på Addema att alla detaljer ska vara korrekta och att ytfinishen är av hög kvalité, för att då uppnå detta resultatet så är formsprutning det bästa alternativet. En stor fördel med formsprutning är även att det är ett väldigt miljövänligt val som är gynnsamt både för företaget och vår natur. Det är även en metod som är kostnadseffektiv och ett snabbare sätt att producera detaljrika mönster som görs på kortare tid än vad någon annan metod hade lyckats med. Det hade exempelvis kunnat ta flera timmar för en annan maskin att tillverka de detaljer som önskas medans det genom formsprutning blir klart på sekunder/minuter beroende på detaljgraden.

Vilket material ska man välja?

Det finns generellt många olika material att välja på. De två vanligaste sorterna av plast kan delas upp i två samlingsord vilka är termoplaster och hårdplaster. Den största skillnaden på dessa två är att termoplaster mjuknar vid smältning och kan därefter formas till det önskade motivet. Detta betyder även att det kan smältas om på nytt och omformas om det behövs. Hårdplast är däremot inte smältbara utan att den kemiska strukturen kommer att förstöras. När vi använder oss av formsprutning använder vi oss främst av konstruktionsplaster och volymplaster. Vid beställning av formsprutning på Addema är leveranstiden för er önskade produkt normalt 3-4 v för första utfallsprovet för att sedan få återkoppling på om ni vill ha ändringar på produkten eller liknande. 

Välkomna att kontakta oss vid frågor eller funderingar! Vi ser fram emot er beställning av formsprutning på Addema. 

Om addema

addema är en global leverantör av detaljer tillverkade genom additiv tillverkning och 3D printing i Stockholm och Göteborg.

Vårt fokus ligger på att erbjuda våra kunder service och kvalitet av yttersta klass. Tveka inte att kontakta oss gällande additiv tillverkning.