CJP – ColorJet Printing

– CJP – fullfärgsmodeller i plast!

CJP – ColorJet Printing

ColorJet Printing är den första tekniken som erbjuder fullfärgsdetaljer i plast direkt ur maskinen.

Vår maskin producerar detaljer med hög upplösning och fin ytfinish. Detaljerna blir flexibla och starka och ersätter/kompletterar de gipsmaskiner som finns tillgängliga sedan tidigare. CJP levereras normalt inom 1-3 arbetsdagar. 

Med CJP produceras snabbt verklighetstrogna prototyper av din slutprodukt och ofta krävs ingen dyr efterbehandling såsom putsning och lackering.

Palastmaterialet, VisiJet® C4 Spectrum, sintras ihop med CMY-bindevätska vilket möjliggör utskrifter med en miljon färger. CJP är en teknik att använda för visuella fullfärgsmodeller utan att tidskrävande efterbehandling som putsning och lackering krävs. Ytstrukturen på CJP-detaljer är något grövre än 

Teknisk beskrivning

Tekniken med 3D skrivare gör att det enkelt går att omvandla en datamodell till ett fysiskt föremål. I motsats till traditionell CNC-fräsning och liknande, där material tas bort, bygger 3D skrivare upp detaljen genom att addera material.

Starten för additiv tillverkning är en CAD-fil, exempelvis IGS och STEP. CAD-filen görs om till filformatet STL och med hjälp av mjukvara skiktas datormodellen upp i skikt om 0,1 mm. Skikten överförs till maskinen som sedan börjar skriva ut ett skikt i taget. När ett skickt är klart sänks byggplattformen, mer material adderas och nästa skickt skrivs ut. Detta repeteras tills modelllen är klar. 

CJP tekniken bygger på ett plastpulver, VisiJet® C4 Spectrum, samt en bindevätska. Pulvret fördelas i tunna lager över byggytan med hjälp av en rulle. Efter varje lager sprutas en färgad bindevätska ut från ett printerhuvud. När bindevätskan blandas med kärnmaterialet stelnar/härdar det. 

CJP tekniken gör att fullfärgsmodeller printas direkt i maskinen vilket medför minimal efterbehandlingstid.

Klicka här för att se en video om principen för CJP.

Materialspecifikation

 

Maskinspecifikation

Exempel

Om addema

addema är en global leverantör av detaljer tillverkade genom additiv tillverkning.

Vårt fokus ligger på att erbjuda våra kunder service och kvalitet av yttersta klass. Tveka inte att kontakta oss gällande additiv tillverkning.

addema AB
Hedenstorpsvägen 9
555 93 Jönköping

info@addema.se 

+46 (0) 36 66 100