3D Printing Stockholm

Lättare arbete med 3D Printing Stockholm

3D-Printing, även kallat additiv tillverkning, är en typ av tillverkningsteknik som idag har möjligheten att ge mängder olika branscher fördelar i deras utveckling. 3D-Printing i Stockholm gör det enklare för produktutvecklare, ingenjörer och industridesigners att ta fram prototyper i utvecklingen att skapa fram en produkt. 3D-Printing är i förhållande till traditionella sätt en ekonomisk och tidssparande teknik där möjligheterna är oändliga. 3D-tillverkningen gör också att sjukvården idag får större möjligheter att ta fram produkter och liknande som kan hjälpa tusentals människor. För många människor kopplas 3D-printing till ett hårt material som kan tillverka en låda, men det finns så mycket mer som man kan göra med en 3D-printer i Stockholm. Detta kan t.ex vara träliknande filament, nylon och gummi som ger möjligheterna till att producera de mindre sakerna som även kan användas i ett funktionellt syfte i vardagen såsom gummihandtag till byråer eller liknande. Fördelen med dessa material är även att du kan printa en prototyp av det träliknande filamentet som du kan ge till kunden och får då en verklighetsuppfattning av hur slutprodukten kommer se ut innan du printar den i det material som den ska vara i.

Olika metoder för 3D Printing Stockholm

Inom 3D-printing så finns det flera olika metoder som man kan tillämpa vid utskriften av en produkt. För att förenkla dessa olika metoder kommer vi nu att skriva tre av de vanligaste samlingsord som främst används inom detta ämnet, dessa är:

Material Extrudering: Ett bra sätt att förklara denna metod är att det är liknande en limpistol som med hjälp av ett uppvärmt munstycke som producerar tunna trådar och som lager för lager då bildar en produkt. Denna metoden är oftast den vanligaste som de flesta använder sig utav då det är en effektiv metod som kan producera många olika föremål och kan även användas inom hobby-verksamheter för de som önskar att göra det. 

Foto Polymerisering: Denna metod används oftast vid skapande av detaljrika föremål såsom hörapparater eller liknande som kräver många små detaljer som behöver vara exakta för att slutprodukten ska kunna vara fungerande. Materialet som används vid denna metod är flytande ljushärdande polymer som tillsammans skapar en produkt. Detta kan gå till som så att självaste byggplattformen är i ett vattenbad och när den träffas av ett ljus så blir det härdat och hårt. 

Sammanbindning av pulver:  Detta är den vanligaste metoden vid skapandet av produkter som ska vara i användas inom flygindustrin där det kan produceras delar av metall eller liknande. Det kan även användas inom andra användningsområden såsom vid användandet av ett pulverliknande material. Pulvret blir vid samband med belysning av laser ett föremål så småningom vid upprepandet av samma process.  

Exempel på användarområden där 3D Printing Stockholm kan appliceras:

  • Forskning
  • Sjukvården
  • Skolor
  • Konstnärer
  • Flyg- och rymdindustrin
  • Bilindustrin
  • Reklam för företag
  • m.m

Vi erbjuder 3D-printing Stockholm.
Tveka inte att kontakta oss om du har en förfrågan.

Om addema

addema är en global leverantör av detaljer tillverkade genom additiv tillverkning och 3D printing i Stockholm och Göteborg.

Vårt fokus ligger på att erbjuda våra kunder service och kvalitet av yttersta klass. Tveka inte att kontakta oss gällande additiv tillverkning.