ADDEMA INSTAQUOTE ×

användarnamn lösenord

CJP - ColorJet Printing

ColorJet Printing är den första tekniken som erbjuder fullfärgsdetaljer i plast direkt ur maskinen. Vår maskin producerar detaljer med hög upplösning och fin ytfinish. Detaljerna blir flexibla och starka och ersätter/kompletterar de gipsmaskiner som finns tillgängliga sedan tidigare. CJP levereras normalt inom 1-3 arbetsdagar.

Med CJP produceras snabbt verklighetstrogna prototyper av din slutprodukt och ofta krävs ingen dyr efterbehandling såsom putsning och lackering.

Palastmaterialet, VisiJet® C4 Spectrum, sintras ihop med CMY-bindevätska vilket möjliggör utskrifter med en miljon färger. CJP är en teknik att använda för visuella fullfärgsmodeller utan att tidskrävande efterbehandling som putsning och lackering krävs. Ytstrukturen på CJP-detaljer är något grövre än SLA och SLS.

"CJP - fullfärgsmodeller i plast"

Teknisk beskrivning

Tekniken med 3D skrivare gör att det enkelt går att omvandla en datamodell till ett fysiskt föremål. I motsats till traditionell CNC-fräsning och liknande, där material tas bort, bygger 3D skrivare upp detaljen genom att addera material.

Starten för additiv tillverkning är en CAD-fil, exempelvis IGS och STEP. CAD-filen görs om till filformatet STL och med hjälp av mjukvara skiktas datormodellen upp i skikt om 0,1 mm. Skikten överförs till maskinen som sedan börjar skriva ut ett skikt i taget. När ett skickt är klart sänks byggplattformen, mer material adderas och nästa skickt skrivs ut. Detta repeteras tills modelllen är klar. 

CJP tekniken bygger på ett plastpulver, VisiJet® C4 Spectrum, samt en bindevätska. Pulvret fördelas i tunna lager över byggytan med hjälp av en rulle. Efter varje lager sprutas en färgad bindevätska ut från ett printerhuvud. När bindevätskan blandas med kärnmaterialet stelnar/härdar det. 

CJP tekniken gör att fullfärgsmodeller printas direkt i maskinen vilket medför minimal efterbehandlingstid.

Klicka här för att se en video om principen för CJP.

Materialspecifikation

matarial CJP.PNG

Ladda ner som PDF.

Maskinspecifikation

maskin CJP.PNG

×

Exempel

Nyheter

Nyhetsarkivet